تحولات منطقه

وبگاه شبکه خبری بلومبرگ از بالا گرفتن جدال حقوقی بر سر محموله سوخت نفت کشی که آمریکا با ادعای انتساب آن به ایران توقیف کرده است خبر داد

تشدید جدال حقوقی بر سر مالک محموله بنزین توقیفی منتسب به ایران
زمان مطالعه: ۲ دقیقه

قدس آنلاین: یک رسانه آمریکایی گزارش داده همزمان با ورود محموله سوخت یکی از چهار نفت کشی که دولت آمریکا با ادعای انتساب آن به ایران توقیف کرده بود به «نیوجرسی»، جدال حقوقی بر سر مالک حقیقی این محموله بالا گرفته است.

داده‌های مربوط به رصد کشتی‌ها که وبگاه شبکه خبری بلومبرگ گردآوری کرده نشان می‌دهد نفتکش «مرسک مسینا» (Maersk Messina) در شهر «کارترت» ایالت نیوجرسی لنگر انداخته است.

این دومین محموله بنزین منتسب به ایران است که آمریکا مدعی است به دلیل نقض قوانین تحریم‌ها در مسیر ونزوئلا توقیف شده است. ماه گذشته، نفتکش «مرسک پراگرس» (Maersk Progress)   بالغ بر ۵۵۷,۷۱۲ بشکه بنزین را در نیویورک تخلیه کرد.

آمریکا مردادماه سال جاری مدعی شد محموله‌های ۴ کشتی که در حال انتقال سوخت ایران به سمت ونزوئلا بودند را توقیف کرده است. مطابق این ادعا این چهارکشتی به نام‌های «لونا»، «پاندی»، «برینگ» و «بلا» در آب‌های آزاد توقیف شده‌اند.

مالک‌های این کشتی‌ها این محموله‌ها که حاوی ۱.۶ میلیون بشکه بنزین بود را برای انتقال به آمریکا تحویل نفت‌کش‌های دیگری دادند.

با این حال، ادعای وزارت دادگستری آمریکا درباره اینکه این محموله‌ها متعلق به ایران است از همان لحظه‌های آغاز انتشار این خبر به چالش کشیده شد.

«حجت سلطانی»، سفیر ایران در ونزوئلا نخستین فردی بود که برخی تفاسیر مبنی بر اینکه نفتکش‌ها متعلق به ایران بوده‌اند را رد کرد. او در توئیتر نوشت: « «یک دروغ و جنگ روانی دیگر از دستگاه تبلیغاتی امپریالیسم آمریکا. نه کشتی‌ها ایرانی‌ هستند و نه مالک یا پرچم آنها ارتباطی به ایران دارد. ترامپ تروریست نمی‌تواند حقارت و شکست خود در برابر ملت بزرگ ایران را با تبلیغات دروغین جبران کند.»

دولت ترامپ برای اینکه بتواند بار این کشتی‌ها را بفروشد باید نخست ادعای خود مبنی بر اینکه آنها متعلق به سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران هستند را ثابت کند. مالکان اماراتی و عمانی ۴ محموله سوخت توقیف‌شده با شکایت به دادگاه نسبت به کنترل این محموله‌ها ادعای حق کرده‌اند.

دادگاه منطقه‌ای کلمبیا اعلام کرده است شرکت بین المللی «مبین امارات» خود را مالک محموله های نفتکش های «بلا» و «برینگ» اعلام کرده است. شرکت «عمان فیول» مستقر در انگلیس نیز اعلام کرد محموله های داخل نفتکش های «پاندی» و «لونا» به این شرکت تعلق داشته است. شرکت «سوهار فیول» عمان نیز مالکیت بخشی از محموله داخل نفتکش لونا را قبول کرده است.

بنا بر درخواست این شرکت ها از دادگاه، « شرکت های مدعی مبین، عمان فیول و سوهار فیول در این قراردادها سهم مالی دارند و مالکیت و کنترل این محموله ها حق بدیهی آنهاست.»

جمهوری اسلامی ایران ارتباط با این محموله‌ها را تکذیب کرده است. «محمود واعظی»، رئیس دفتر رئیس‌جمهور گفته بود کشتی‌ها و پرچم آن‌ها متعلق به ایران است.

او گفت: «محموله این کشتی‌ها فروخته شده و پول آن هم گرفته شده است. به هر صورت نفت در آب‌های بین‌المللی و درجاهای مختلف در حال خرید و فروش است، اما این که ممکن است سوخت ایران باشد ما سوختی که می فروشیم و پول آن را می گیریم دنبال نمی‌کنیم.»

وزارت دادگستری آمریکا به درخواست بلومبرگ برای اظهارنظر درباره این موضوع پاسخ نداده است.

منبع: خبرگزاری فارس

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.
captcha